Radebinnensingel 34

Radebinnensingel 17

Kleine molenstraat 3

Rupert Sheldrake (wetenschap)

Ik ben geïnteresseerd in het idee dat er vormgevende, morfogenetische velden zijn die de ontwikkeling van organismen sturen. Vorm en instinct zijn geërfd van vroegere leden van de soort, dit wordt niet doorgegeven via de genen, maar ze stemmen af op een niet-materieel geheugen. Ik heb altijd het gevoel gehad dat deze mechanistische manier van begrijpen van hormonen, biochemie en de moleculen iets achterwege laten. Ik denk dat we allemaal gebruik maken van een collectief geheugen gevormd door mensen die nu dood zijn. Er is bewijs dat kinderen gebeurtenissen herinneren uit voorgaande levens. De mechanistische kijk op de wereld drijft de ziel en de geest uit de natuur.

 

Listen to the poster being read by Michiel Teeuw, who will also give a tour along the route on Saturday 26th of September at 15:00. Limited capacity, enroll for the tour here.

Luister naar de posters voorgelezen door Michiel Teeuw. Hij zal op zaterdag 26 september om 15:00 een tour langs deze route leiden. Er is beperkt ruimte, geef je hier op voor een tour.